maandag 27 oktober 2008

Dineetje bij Walrus



Vorige week op een regenachtige donderdag met een vriendin onverwachts gaan eten in restaurant Walrus in de Jan Van Beersstraat te Antwerpen. Blijkbaar waren wij lang niet de enige die geen zin hadden om in de kookpotten te roeren, want net nadat wij ons tafeltje hebben bemachtigd, stroomt het eetcafé aardig vol. We worden onmiddellijk verwend met een potje gemarineerde olijven en volkoren brood.

De kaart bestaat voornamelijk uit klassieke gerechten: steak, lasagna, pasta's en verschillende visgerechten. Aan de muur hangen enkele suggestieborden met heerlijke gerechten uit grootmoeders keuken. Mijn keuze is dan ook snel gemaakt: blinde vink met bloemkool en natuuraardappelen. Jammer genoeg ben ik precies niet de enige die grootmoeders keuken weet te appreciëren, want het gerecht is reeds uitverkocht. Dan ga ik maar voor de vegatarische lasagna. Mijn vriendin kiest voor de scampi's in venkel. Aangezien het restaurant op hetzelfde moment is overspoeld door hongerige mensen, zijn de wachttijden redelijk lang. De bediening is hier duidelijk niet op voorbereid en de drukte creëert in een mum van tijd heel wat chaos. Onze drank wordt tot tweemaal toe verkeerd gebracht. Aangezien de bediening heel vriendelijk en attent blijft, kunnen we ons hier moeilijk in ergeren. Het wachten is achteraf gezien meer dan de moeite waard. Mijn lasagne is heerlijk en de portie is meer dan voldoende. Ook de scampi's met venkel vallen duidelijk in de smaak aan de overkant. Dessert slagen we over, maar we sluiten wel af met een schuimige cappucino.

Bij het afrekenen, stoten we nog op een aangename verrassing: een gratis consumptie omdat we zo lang moesten wachten. Ons dineetje heeft dan misschien net iets langer geduurd dan gepland, de voortreffelijke maaltijd en attente bediening maken alles goed.



Eetcafé Walrus
Jan Van Beersstraat 2,
2018 Antwerpen
Liefs, x e


Geen opmerkingen: